Magazin

MEDICOR Zrt. Egészségmagazinja

Szívügyünk lehet a virsli és a szalonna

Témakörök:

A sonka, a virsli, a szalonna és más feldolgozott hústermékek napi rendszerességű fogyasztása növelheti egy esetleges szívprobléma, vagy a cukorbetegség  kialakulásának kockázatát.

Amerikai kutatások, amelyek a rendszeres húskészítmény-fogyasztás és a belekben kialakuló rák közötti összefüggést vizsgálták, arra mutattak rá, hogy a vizsgált személyeknél 42%-al nagyobb volt a szívbetegségek és 19%-al a kettes típusú diabétesz előfordulása. Ez a jelenség a napi legalább 50 g húskészítményt fogyasztóknál volt kimutatható.

20 világszerte publikált tanulmány adatait (közel egymillió ember) kiértékelve kiderült, hogy a feldolgozatlan húsok viszont nem növelik a szívbetegségek kialakulási kockázatát. A különbség a húskészítmények só- és tartósítószer-tartalmában keresendő.

A szakemberek tehát mindenképpen azt javasolják, hogy együnk soványabb hússzeleteket, melyet főzve, sütve vagy grillezve készítsünk el, és só helyett használjunk szárított vagy friss fűszereket az ízesítéshez.

Termékajánló:

Vércukormérő csomag

Forrás: Medipress

5a3ba93943c8c.jpeg

Kis súlyú újszülöttből sikeres felnőtt

5a3ba9e528e33.jpeg

Fehérjedús fogyókúra

5a3ba95f672df.jpeg

Mínusz 9 és fél kiló krumplidiétával