Magazin

MEDICOR Zrt. Egészségmagazinja

5a3ba9be632d2.jpg

Természetes anyagokkal a tisztább élelmiszerekért

Témakörök: Életmód, táplálkozás Diéta, fitness

Kutatók szerint a zöld tea, a szőlőmag és egyéb, a természetben megtalálható anyagok ugyanolyan hatásosak lehetnek az élelmiszerek feldolgozásának folyamatában, mint a különböző vegyszerek.

Az amerikai Élelmiszerbiztonsági Társaság, és az Arkansansi Egyetem Mezőgazdasági Tanszékének közös kutatása csirkéből és pulykából készült ételeken tesztelte az elméletet.

Az élelmiszer-feldolgozó vállalatok általában vegyszereket vagy hőkezelés alkalmaznak, hogy megelőzzék a kórokozók elszaporodását és az étel megromlását.” – magyarázza Navam Hettiarachchy, a kutatócsoport vezetője. A vásárlók azonban a mellékíz- és adalékanyagmentes termékeket keresik. A természetes eredetű „tartósítószerek” használatával mindkét célt el lehet érni.

Egyre több bizonyíték van arra, hogy a zöld tea és a szőlőmag megakadályozza a romlási folyamatot.” – teszi hozzá Hettiarachchy. Ha azonban vegyszerekkel keverték a természetes anyagokat, a kezelt élelmiszerekben megnőtt a lisztériabaktérium mennyisége.

A kísérlet során tesztelt élelmiszerek 75 százalékát mesterséges, 25 százalékát természetes módon tartósították. A mesterséges összetevők részben vagy egészben helyettesíthetőek voltak természetes anyagokkal, ha ezeket egyéb eljárásokkal, pl. hőkezeléssel vagy nanotechnológiával kombinálták. Ez utóbbi bizonyult a leghatékonyabbnak. Az eljárás iránt máris több neves élelmiszeripari cég érdeklődött.

Anion légtisztító, CP1000

Forrás: MediPress

 

 

5a3ae39aa9539.jpg

Higanyveszély: eltört a lázmérő!

Fejlesszük egyensúlyunkat bokagyakorlatokkal

Futópadon gyakorolnak a sérült csecsemők