Magazin

MEDICOR Zrt. Egészségmagazinja

Több szabadságot a gyereknek

Témakörök:

Egy nemrég végzett felmérés szerint azok a gyermekek, akiknek szüleik nagyobb szabadságot adnak, általában fizikailag aktívabbak. Ugyanakkor a szülők általában jóval többet aggódnak ezeknek a gyermekeknek a biztonságáért, mint a kevésbé aktív gyerekek szülei.

"Sajnos egyre kevesebb szülő enged nagy szabadságot gyermekének - nyilatkozta Dr. Angie S. Page, a Bristol Egyetem kutatója - Ez pedig károsan hat a gyermekek fizikai állapotára. Szeretnénk, ha a most ismertetett adatok fényében a szülők nagyobb teret engednének gyermekeiknek."

A legtöbb szülő gyermekei biztonságára hivatkozva nem engedi a kicsiket egyedül sehova. A szülők legnagyobb félelmei a közlekedési balesetek, valamint a gyermekmolesztálás.

Page professzor és kollegái összesen 1307 10-11 éves fiút és lányt vizsgáltak meg. A felmérés során a gyermekek életterét, szabad mozgásterét, valamint fizikai aktivitását vizsgálták elsősorban.

Általánosságban megállapítható, hogy a fiúk szinte minden esetben több szabad mozgástérrel rendelkeznek, mint a kislányok. "Adataink szerint minél nagyobb egy gyermek szabad mozgástere, annál aktívabb fizikailag, függetlenül attól, hogy fiú vagy lány" - nyilatkozta Dr. Page.

"Szeretnénk arra ösztönözni a szülőket, hogy hagyjanak több mozgásteret gyermekeiknek, és ha nagyon aggódnak testi épségükért, akkor csatlakozzanak hozzájuk, és együtt végezzenek valami testmozgást, vagy játszanak a szabad levegőn. A lényeg a testmozgás és a fizikai aktivitás."

Termékajánló:

12"-os Hauser gyermek kerékpárok

Forrás: MediPress

5a3ae39aa9539.jpg

Higanyveszély: eltört a lázmérő!

INGERTERÁPIA ÉS FÁJDALOMCSILLAPÍTÁS MEDICOR TENS KÉSZÜLÉKKEL

Fejlesszük egyensúlyunkat bokagyakorlatokkal