Magazin

MEDICOR Zrt. Egészségmagazinja

Túl cukros a gabonapehely

Témakörök:

A legújabb felmérések szerint egyes vezető gabonapehelymárkák több cukrot tartalmaznak, mint a sütemények, fánkok és jégkrémek.

A legmagasabb cukor- és kalóriatartalommal rendelkező pelyhek a Kellogg's Crunchy Nut Cornflakes, a Coco Pops és a Weetabix Minis Chocolate Crisp voltak.

A mySupermarket.co.uk felmérése szerint a Shreddies és a Special K pelyhek bár kevesebb cukrot tartalmaznak, de ezekben is több a cukortartalom, mint egyes süteményekben. A weboldal szakértői különböző gabonapehelymárkák cukortartalmát hasonlították össze más népszerű nassolnivalók és desszertek cukortartalmával.

A vizsgálati adatok szerint egy lekváros fánk átlagosan 8,6 gramm cukrot tartalmaz, míg egy gombóc vanília fagylalt 10 grammot, egy szelet Vienetta jégkrémtorta pedig 11 grammot.

Bár nem mindegyik gabonapehely tartalmaz ennél több cukrot (adagonként), de a többségben több van, mint egy szelet McVities csokoládétortában, amelynek cukortartalma 5,4 gramm.

"Az emberek azt hiszik, egészséges gabonapelyhet fogyasztanak, miközben ezek csak azért látszanak egészségesnek, mert így reklámozzák őket - nyilatkozta Jonny Steel, a mySupermarket.co.uk szóvivője - Ezek a termékek ugyanis egyáltalán nem egészségesek, hiszen rengeteg cukrot és kalóriát tartalmaznak."

Mr. Steel szerint az ilyen gabonapelyhek sótartalma is igen magas, ezért jobb, ha ezzel is vigyázunk.

Termékajánló:

Gofri sütő, ST-640

Forrás: Medipress

5a3ae39aa9539.jpg

Higanyveszély: eltört a lázmérő!

Fejlesszük egyensúlyunkat bokagyakorlatokkal

Futópadon gyakorolnak a sérült csecsemők