Magazin

MEDICOR Zrt. Egészségmagazinja

Új irányelvek az ételallergiások védelmére

Témakörök:

Az Európai Bizottság Közös Kutatóközpontja új irányelveket adott ki a fogyasztók védelmére. Ezután világszerte elemző laboratóriumokban vizsgálják az élelmiszerek potenciálisan halálos allergén összetevőit.

Az irányelvek létrehozásában európai, kanadai, amerikai, ausztrál és japán szakemberek vettek részt, a vizsgálatok validált módszerekkel történnek majd. Az ételallergiában szenvedők pedig profitálhatnak az összehangolt és megbízható vizsgálatok adta biztonságból.

A termékek megfelelő címkézése életmentő lehet az ételallergiában szenvedők számára, ez azonban csak akkor megvalósítható, ha rendelkezésre állnak az egységes és megbízható vizsgálati módszerek. A szennyezőanyagok kimutatására már régóta használják az ELISA módszert, de ezeket is össze kell hangolni.

Az ételallergiát okozó fehérjék nagy és összetett molekulák, a tudósoknak az allergének megbízható kimutatásához a fehérjék megfelelő keverékét kell használniuk, amelyeknek számos kritériumnak kell megfelelniük.

Remény az ételallergiások számára

Az ételallergiában szenvedők számára eddig az allergént tartalmazó élelmiszerek kerülése volt az egyetlen megoldás. A Cambridge-i Egyetem kutatói azonban forradalmi új megközelítést alkalmaznak az ételallergiás betegek kezelése során. Immunterápia során egyre nagyobb mennyiségeket adnak az allergénből, hozzászoktatva ezzel a szervezetet az allergiát okozó anyaghoz. Jelenleg 100 mogyoróallergiában szenvedő kisgyermeken próbálják ki a módszert.

Termékajánló:

Aprító, C40

Forrás: Medipress

5a3ae39aa9539.jpg

Higanyveszély: eltört a lázmérő!

Fejlesszük egyensúlyunkat bokagyakorlatokkal

Futópadon gyakorolnak a sérült csecsemők