Magazin

MEDICOR Zrt. Egészségmagazinja

Új jelzésrendszer a naptejeken

Témakörök:

Egy egyszerűbb, közérthetőbb jelzésrendszert fogadott el nemrég az Élelmiszer és Gyógyszerengedélyezési Hivatal (FDA) a naptejekre és más napvédő kozmetikumokra vonatkozólag, de a rendszer csak a strandszezon megkezdése után lép majd életbe.

A szakértők szerint legkorábban októberben vezetik be az új jelzésrendszert. "A jelenlegi rendszer meglehetősen problematikus - nyilatkozta Dr. James Spencer, az Amerikai Bőrgyógyászati Akadémia szóvivője - A legtöbb napvédő termék ugyanis széleskörű UVA és UVB védelmet ígér. Létezik egy standard teszt, ami megmutatja, hogy egy termék mennyire véd a leégést okozó UVB sugarak ellen. A ráncokat és daganatos megbetegedéseket okozó UVA sugárzás esetében azonban nem létezik ilyen teszt, ezért soha nem tudhatjuk, hogy mennyire véd az adott termék az UVA sugarak ellen."

A mostani új rendszerben csillagokkal jelölnék a védelem szintjét. Az alacsony, közepes, magas és legmagasabb védettségi szint csak az UVA elleni védelmet jelentené a napvédő termékeken. "Ezen kívül fontos felhívni az emberek figyelmét arra, hogy sok naptejet vigyenek fel a bőrükre. A legtöbben csak a szükséges mennyiség 25-50 százalékát viszik fel, ez pedig nem biztosít megfelelő védelmet - nyilatkozta Dr. Spencer - Legalább 30-as faktorszámú naptejet válasszunk, és tartsuk be az alapszabályokat: a napozás előtt legalább fél órával vigyük fel a naptejet, ne tartózkodjunk napon délelőtt tíz és délután négy között, és rendszeresen kenjük újra magunkat, különösen, ha vízbe megyünk."

Termékajánló:

Gyantás szőrtelenítő, RT217

Forrás: Medipress

5a3ae39aa9539.jpg

Higanyveszély: eltört a lázmérő!

Fejlesszük egyensúlyunkat bokagyakorlatokkal

Futópadon gyakorolnak a sérült csecsemők