Magazin

MEDICOR Zrt. Egészségmagazinja

Vannak előnyei a terhességi alkoholfogyasztásnak?

Témakörök:

A legújabb tanulmányok szerint a terhesség korai szakaszában a mértékletes alkoholfogyasztás segíthet megelőzni a viselkedési problémák kialakulását a születendő gyerekeknél.

A kutatások szerint azok a nők, akik hetente 2-6 alkoholos italt fogyasztottak terhességük elején, sokkal életrevalóbb és pozitívabb beállítottságú gyermekeknek adtak életet, mint azok, akik egyáltalán nem fogyasztottak alkoholt terhességük alatt.

"A pozitív viselkedésminta azt jelenti, hogy a gyermekeknek sokkal kevesebb érzelmi és viselkedési problémájuk volt, mint a többi gyermeknek" - nyilatkozta Dr. Monique Robinson, a Telethon Gyermekegészségügyi Intézet munkatársa.

A kutatásban részt vett nők és gyermekek életét összesen 14 évig kísérték figyelemmel. A terhesség alatt hetente, majd a gyermekek megszületése után évente végezték el a vizsgálatokat.

"A kutatási eredményekből egyértelműen látszik, hogy a terhesség korai szakaszában a mérsékelt alkoholfogyasztás jó hatással van a gyermekek későbbi fejlődésére" - nyilatkozta Dr. Robinson, majd hozzátette: "Természetesen itt sem általánosíthatunk, ezért mindenképp kérjük ki nőgyógyászunk és terhességi gondozónk véleményét az alkoholfogyasztásról, hiszen az komoly problémákat is okozhat."

Termékajánló:

Alkoholdetektor, CA2000

Forrás: Medipress

5a3ae39aa9539.jpg

Higanyveszély: eltört a lázmérő!

Fejlesszük egyensúlyunkat bokagyakorlatokkal

Futópadon gyakorolnak a sérült csecsemők