Magazin

MEDICOR Zrt. Egészségmagazinja

Wii Fit és a Virtuális Személyi Tréner

Témakörök:

Reggel 7 óra van, most keltem fel. Régebben ilyenkor mindig egy kávéval a kezemben, cigivel a számban kezdtem a napot. Szép kis napindító ugyebár - már ami az egészségemet illeti. Az utóbbi időben azonban másról szólnak a reggeljeim. Eldöntöttem, mozogni fogok és jobban odafigyelek az egészségemre. Mivel pedig edzőteremre nincs időm, hát beszereztem magamnak otthonra egy személyi edzőt.

 

 

Első utam a televízióhoz vezet. Nem, nem tévézni akarok. Egy gombnyomás a kezemben lévő kontrolleren (szaknyelven wii remote) és megjelenik a képernyőn a saját Virtuális Személyi Trénerem.

 

 

Miután köszönt a megszokott udvarias stílusában, leméri a súlyomat és felméri a fizikai állapotomat. Mindehhez nem kell mást tennem, mint ráállnom egy elektronikus táblára (ún. balance board) és Trénerem útmutatása alapján végrehajtanom pár tesztgyakorlatot.

 

 

Ha nem megfelelő helyen van a súlypontom, edzőm felhívja a figyelmem a helyes testtartás fontosságára - az egyensúly-gyakorlatokkal persze lehetőségem lesz majd ezen is javítani. Trénerem nagyon alapos. Feljegyez minden velem kapcsolatos adatot, folyamatosan számolja, mikor, mennyit edzettem, figyeli a súlyom és a fizikai állapotom változását is (melyet kérésemre grafikonon bemutat) és figyelmeztet arra is, ha hanyagolom az edzést.

 

 

Amellett pedig hogy alapos, igen informatív is. Testre szabott tanácsokkal lát el, és mindent részletesen elmagyaráz nekem.

A felmérés után akár elkezdhetem az edzést. A gyakorlatok igen szórakoztatóak és sokfélék. Az egyensúly-gyakorlatokhoz például rá kell állnom a balance board-ra és miután megállapította a súlyomat (erre a pár másodperces mozzanatra minden balance board aktivitás előtt szükség van), kezdődhet a tréning játékos formában. A síelésnél a valódi síeléshez hasonló tartásban kell mozognom: amerre én hajlok, a TV képernyőn lévő figura (aki engem személyesít meg) ugyanarra hajlik. A lejtőn száguldva szinte beleszédülök, ahogyan kerülgetem a zászlókat.

 

 

A síelés mellett a téli sportok között ott van a síugrás, de fejelhetek focilabdát, forgathatok a derekam körül hullahopp karikát, vagy akár egyensúlyozhatok egy kötélen is. Amennyiben pedig keményebb edzést írt elő Trénerem - vagy további kilóktól szeretnénk megszabadulni - egyebek mellett bokszolhatok vagy futhatok.

 

 

Miután jól megdolgoztattam az izmaimat levezetésképpen jógázom, majd meditálok is. Ebben szintén segítségemre van az edzőm, aki elmagyarázza, hogyan végezzem helyesen a gyakorlatokat.

 

 

 

 

A Wii Fit a Nintendo által fejlesztett fitnesz program a Wii konzolhoz. Tervezője, Shigeru Miyamoto célja a Wii Fit-tel, hogy a program és a balance board segítségével mindenki az otthonában, játékos formában tudja testét karban tartani.

 

 

MEGVÁSÁROLOM

5a3ae39aa9539.jpg

Higanyveszély: eltört a lázmérő!

INGERTERÁPIA ÉS FÁJDALOMCSILLAPÍTÁS MEDICOR TENS KÉSZÜLÉKKEL

Fejlesszük egyensúlyunkat bokagyakorlatokkal